همانطور که می دانید صحبت های فراوانی میان مردم در مورد ارزهای دیجیتال انجام می شود و همینطور حرف و حدیث های زیادی هم وجود دارد عده عقیده دارند که ارزهای دیجیتال هیچ ارزشی نداشته و فقط وسیله ای جهت کلاهبرداری از مردم می باشند و همین طور عده ای نیز به تبدیل شدن ارزهای دیجیتال به عنوان پول آینده جهان اعتقاد دارند و در این راه سرمایه گذاری نیز انجام می دهند.
بسیاری از دیدگاه های منفی نسبت به ارزهای دیجیتال از تغییرات قیمتی بسیار شدید برخی از این ارزها سرچشمه می گیرد زیرا امکان دارد یک ارز دیجیتال در نیم ساعت 20 درصد یا بیشتر افت یا افزایش قیمت داشته باشد و شاید قیمت یک ارز دیجیتال در یک روز به صفر نیز برسد و یا رشد 100 درصدی را تجربه کند.
همین بالا و پایین شدن ها بسیاری از مردم را از سرمایه گذاری در این ارزها ناامید کرده و باعث شکل گیری دیدگاه های منفی خواهد شد.
البته این مورد را باید بدانید که قبل از ورود به هر بازاری باید اطلاعات و دانش های مورد نیاز آن صنعت را بیاموزید و بعد از یادگیری کامل می توانید با پول کم وارد شوید تا در صورت ضرر مشکلی برایتان پیش نیاید.
معروف ترین ارزهای دیجیتال بیتکوین و اتریوم و تتر و دوج کوین و … می باشند. هزاران ارزدیجیتال وجود دارد که هر یک برای کاری طراحی شده اند و قرار است هر یک مشکلی را برطرف کنند.
رشد در هر بازاری باعث توجه صنعت بیمه به آن بازار خواهد شد و شرکت های بیمه پوشش هایی برای ریسک های آن بازار ارائه می دهند اما آیا در صنعت ارزهای دیجیتال امکان ورود صنعت بیمه به این بخش وجود دارد؟
بگذارید در مورد صنعت بیمه کمی بیشتر توضیح دهیم :
شرکت های بیمه زمانی یک رشته بیمه ای جدید را ایجاد می کنند که رشته مورد نظر بیمه گذاران با تعداد بالا داشته باشد و همچنین ریسک بسیار کم از نظر تعداد بروز خسارت ها را داشته باشد.
به عنوان مثال در بیمه آتش سوزی شاید یک شرکت بیمه ای در یک شهر 10,000 هزار منزل مسکونی را برای یک سال بیمه کرده باشد و حق بیمه خالص دریافتی شرکت بعد از پرداخت کارمزد نمایندگان و حقوق کارمندان و غیره از این تعداد بیمه صدور شده 10 میلیارد تومان شود با توجه به این که ریسک آتش سوزی بسیار کم می باشد و شاید در این مدت فقط 100 منزل دچار آتش سوزی شوند و میزان خسارت وارد شده نیز شاید 4 میلیارد تومان هم نشود در این بین 6 میلیارد تومان برای شرکت بیمه ذخیره می شود که در سال های بعد در صورتی که همین تعداد بیمه نامه صادر شود ولی تعداد حوادث به 200 برسد امکان پرداخت خسارت ها وجود داشته باشد.
البته تمام رشته های بیمه ای به این شکل نیستند و برخی از آنها دارای فراوانی بالا و ریسک بالا می باشند به عنوان مثال در بیمه های شخص ثالث ریسک های با شدت بالا بسیار زیاد می باشند زمانی که شما حق بیمه 2 الی 3 میلیون تومانی را برای یک سال پرداخت می کنید با یک جمع و تفریق ساده متوجه خواهید شد که اگر 200 نفر بیمه نامه شخص ثالث با حق بیمه 3 میلیون تومانی خرید کنند حق بیمه پرداختی آنها به شرکت بیمه 600 میلیون تومان خواهد شد با توجه به دیه 640 میلیونی سال 1400 و امکان تصادفات جانی و مالی آیا امکان تصادف از بین این 200 نفر وجود ندارد؟ بله باید گفت که زمانی که یک تصادف منجر به فوت اتفاق بیافتد کل حق بیمه های پرداختی این 200 نفر باید به صورت دیه به خانواده فرد فوت شده پرداخت شود. و همچنین به دلیل وجود پوشش های مختلف از جمله پرداخت خسارت شخص ثالث در هنگام تصادف زمانی که شما با یک خودرو تصادف می کنید و اگر شما مقصر باشید شرکت بیمه تمام خسارت های وارده به خودروی مقابل را تا سقف پوشش هایی که خریداری کرده اید را پرداخت می کند.
همانطور که متوجه شده اید بیمه ثالث یک رشته زیان ده به شرکت های بیمه ای می باشد که حتی می تواند در زمان هایی منجر به پرداخت خسارت از محل حق بیمه های رشته های دیگر بیمه ای شود. البته که شرکت های بیمه ای با فرهنگ سازی و همکاری با ارگان های مختلف از جمله راهنمایی و رانندگی و صدا و سیما باعث کمتر شدن حوادث رانندگی در سال های اخیر شده اند به عنوان مثال می توان فرهنگ استفاده از کمربند ایمنی را که نقش بسیار بالایی در کاهش مرگ و میر تصادفات را دارد یک نمونه از فرهنگ سازی معرفی نمود.
الان که با مثال های بالا آشنایی با ریسک های بیمه پیدا کرده اید آیا به نظر شما امکان بیمه کردن ارزهای دیجیتال وجود دارد؟
باید بگیم خیر – در زمان فعلی به دلیل نوسانات بسیار بالای این ارزها و همچنین قرارگیری کیف پول های ارزهای دیجیتال و صرافی های آنلاین در کشورهای دیگر و تعداد بالای افرادی که در این صنعت پر نوسان و پر ریسک سرمایه گذاری کرده اند امکان ورود صنعت بیمه و ایجاد رشته جدید جهت بیمه کردن ریسک های ارزهای دیجیتال وجود ندارد.
به عنوان مثال یک شرکت بیمه هیچگاه تا زمانی که قانونی برای یک ارز دیجیتال توسط کشورش ایجاد نشود و همچنین صرافی داخلی و کیف پول مطمئن داخلی نیز برای آن ارز وجود نداشته باشد ارز مورد نظر را تحت پوشش های بیمه قرار نخواهد داد.
شاید در آینده نچندان دور زمانی که قانون گذاری توسط کشور ها برای این ارزها ایجاد شود و ریسک از بین رفتن سرمایه کمتر شود امکان این وجود دارد که صنعت بیمه نیز به این بازار ورود کند.
هم اکنون تعداد بالایی از افراد وارد این بازار پر نوسان شده اند که هر لحظه امکان نوسانات بسیار بالا وجود دارد که می تواند سرمایه آنها را به خطر بیاندازد. و همچنین به دلیل در اختیار قرار گرفتن تعداد بالایی از این ارزها در میان افراد سودجو که نهنگ نامیده می شوند امکان دستکاری بازار توسط این افراد وجود دارد به عنوان مثال ارز دیجیتال دوج کوین که تعدادی از آن هم دست ایلان ماسک می باشد به دلیل توئیت های فراوان این فرد بالا و پایین شده و همچنین ایلان ماسک با توئیت های خود باعث نوسان بسیار شدید برخی از ارزهای دیگر مانند بیتکوین نیز شده است که در این میان بسیاری از افراد سرمایه خود را از دست داده اند.
البته شرکت های بیمه ای در جهان درحال کار و تحقیق جهت پوشش های بیمه ارزهای دیجیتال هستند و شاید به زودی شاهد بیمه شدن دارایی های دیجیتالی خود باشید.
در صورتی که سوالی در این مورد دارید می توانید آن را از قسمت نظرات همین پست ارسال کنید تا توسط کارشناسان سایت و دیگر کاربران پاسخ داده شود.